Қолданушыларды блоктау
Субтитрлер:
Жүйеге түрлі себептермен (мысалы, оқудан шығарылған студенттер немесе жұмыстан босатылған мұғалімдер) қол жеткізуге тыйым салу үшін «Пайдаланушылар» бөлімі арқылы олардың аккаунттарын блоктау керек. Бұл әрекет пайдаланушын жалпы тізімнен ерекше блокталған аккаунттарға арналған бөлімге ауыстырады. Егер құқықтарын қалпына келтіру қажет болса, кері әрекет — пайдаланушын блоктаудан арылту орындалады.
Қадамдар
- «Пайдаланушылар» бөліміне өтіңіз (администраторлық мәзір).
- Тізімде қажетті пайдаланушын тауып, оның әрекеттерді орындау үшін меню түймесін басуды таңдаңыз.
- «Пайдаланушыны блоктау» әрекетін таңдаңыз. Пайдаланушы жалпы тізімнен жойлып, блокталған пайдаланушылар бөліміне өтеді.
Маңызды
- Жүйеге қолжетімділікті қалпына келтіру үшін сәйкес әрекеттерді орындап, аккаунтты жалпы белсенді пайдаланушылар тізіміне оралу үшін «Пайдаланушыны блоктаудан арылту» нұсқасын таңдаңыз.
Бейне мәтіні
Жүйеге қол жеткізуді жабу үшін, студент оқушыдан шығарылғаннан немесе мұғалім жұмыстан босатылғаннан кейін мәзірді басып, пайдаланушыны блоктаңыз. Осыдан кейін пайдаланушы жалпы тізімнен жойқын және "Блоктталған" бөліміне өтеді. Егер қолжетімділікті қайта ашу керек болса, мәзірді басып, пайдаланушын блоктаудан шығаруды таңдаңыз. Осыдан кейін ол жалпы тізімге өтеді.